Снимка: БулфотоМинистър-председателят Бойко Борисов изпрати писма до премиерите на Полша, Румъния, Черна

...
Снимка: БулфотоМинистър-председателят Бойко Борисов изпрати писма до премиерите на Полша, Румъния, Черна
Коментари Харесай

Бойко Борисов каза силни думи, които разтърсиха всички българи. Той

Снимка: Булфото

Министър-председателят Бойко Борисов изпрати писма до министър председателите на Полша, Румъния, Черна Гора, Молдова и Украйна, в които отбелязва благодарността на българската страна и българския народ за присъединяване на техни сънародници в Руско-турската освободителна война 1877-1878 година, оповестиха от държавната пресслужба.

“По случай честването на 140 години от Освобождението и Националния празник на Република България 3 март си спомняме с дълбока благодарност и отдаваме респект към паметта на всички воини, починали за свободата на България ”, показва българският министър-председател. Той акцентира, че страната ни високо цени историческите връзки и обичайното съдействие през годините с страните, чиито представители са взели участие в нейното избавление. Борисов показва увереността си, че съдействието и ползотворните контакти с тях ще продължат да се развиват в дух на другарство, в името на добруването на хората, написа novini.bg

В телефонен диалог с президента на Финландия Саули Нийнистьо министър-председателят Бойко Борисов изрази признателността на българския народ за финландското присъединяване в освобождението на страната ни през 1878 година „ България няма да не помни 900-те финландски воини, взели участие в Руско-турската освободителна война, нито техният подвиг, проявен в най-важните за хода на бойните дейности сражения “, сподели Борисов. Президентът Нийнистьо поздрави премиера Борисов за Националния празник. Той описа, че най-известният боен марш в страната е отдаден на Руско-турската освободителна война и всеки финландец го знае.

В диалога двамата водачи подчертаха положителните връзки сред България и Финландия. Президентът Нийнистьо поздрави българския министър-председател и държавното управление за сполучливото водене на Председателството на Съвета на Европейски Съюз и приветства фокуса, който се слага върху развиването на Западните Балкани.

Министър-председателят Бойко Борисов организира телефонен диалог със сръбския президент Александър Вучич, в който изрази благодарност за съпричастността на сръбския народ към освобождението на България през 1878 година „ Отдаваме респект и ще помним героичното присъединяване на сръбски воини в боевете за свободата на Родината ни “, означи Бойко Борисов.

Александър Вучич поздрави българския министър председател по случай 3 март – националния празник на България, и пожела благоденствие и разцвет на българския народ.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР